Zelf maken: Baba de Camelo

baba-de-cameloEen toetje dat de naam “Kamelen Kwijl” draagt, doet vanzelfsprekend iedereen het water in de mond lopen. Mijn vriendin die er onlangs grote successen mee behaalde op een Nederlandse barbecue stuurde me het volgende recept door. Misschien moet je het gewoon caramelmousse noemen als iemand vraagt hoe het heet…
Ingrediënten:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 3 ei dooiers
- 3 eiwitten
- kaneel
Blikje gecondenseerde melk (ongeopend) in een pan heet water leggen en +/- 2,5 uur koken.
Dan in een bak koud water om een beetje af te koelen. Ondertussen de eieren scheiden. Het eiwit opkloppen tot het ongeveer is verdrievoudigd. Blikje melk openen en in een steelpannetje doen, eidooiers er doorheen roeren en weer zachtjes verwarmen. Dan alles door elkaar spatelen en kaneel toevoegen naar smaak (er zat bij ons ongeveer een klein theelepeltje in). De koelkast in en paar uur laten staan. Smullen maar!

Lees ook:Zelf maken: Toucinho do Céu
Lees ook:Zelf maken: Mousse de Chocolate
Lees ook:Zelf maken: Caracois à Portuguesa
Lees ook:Zelf maken: Bolo de Bolacha
Lees ook:Zelf maken: Figos Recheados

3 reacties op “Zelf maken: Baba de Camelo

  1. Marlou

    Jam!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mica

    je kan in de Portuguese winkel ook kant en klare gecondenseerde melk kopen scheelt weer 2,5 uur

      /   Beantwoorden  / 
  3. davina

    voor hoeveel personen is dit te maken met dit recept!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.