Zelf maken: Caracois à Portuguesa

Als je op het Nederlandse internet zoekt naar informatie over slakken kom je vooral veel pagina´s tegen die tips geven over het bestrijden van de beestjes. In Portugal doen ze er niet zo moeilijk over: ze doen ze gewoon in een emmer en eten ze op! Op 1 mei kon je lezen op dit blog dat de slakkentijd is begonnen. En nu zie je hoe makkelijk het is om Slakken op Portugese wijze te maken:

Neem 1,5 kilo slakken. Was ze door ze verschillende keren door schoon water te spoelen, zodat het slijm en vuil er goed afgaat. Herhaal het totdat het water helder blijft. Doe ze in een pan met koud water en voeg er 2 eetlepels olie, een bosje gehakte oregano, een laurierblad, knoflooktenen en een gesneden ui aan toe. Breng het water aan de kook zonder de pan af te dekken. Schep het schuim dat ontstaat steeds van het water af. Laat de slakken ongeveer een uur op het vuur staan. Breng op smaak met zout, peper en piripiri.

Smakelijk!

Lees ook:Zelf maken: Sopa da Pedra (en de legende erachter)
Lees ook:Zelf maken: Bacalhau com Natas
Lees ook:Zelf maken: Petisco de Moelas
Lees ook:Glühwein op z´n Portugees
Lees ook:Zelf maken: Lombo de Porco com Castanhas

2 reacties op “Zelf maken: Caracois à Portuguesa

  1. Susan

    Ziet er verrukkelijk uit, die slakken, maar toch maar niet : )

      /   Beantwoorden  / 
  2. Albert

    en waar koop ik nederland de caracois?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.