Glühwein op z´n Portugees

Die pan wijn op de kachel met de sinaasappel vol kruidnagels kennen we nu wel, niet? Probeer deze kerst eens de glühwein op z´n Portugees. Met port natuurlijk! Zie hier twee bijzondere recepten uit het noorden van Portugal:

  1. Doe een halve liter goede rode port in een pan en zet het op het vuur. Voeg een half glas aguardente velha toe, gevolgd door een eetlepel honing, een theelepel rozijnen, een theelepel krenten en natuurlijk een kaneelstokje. Roer goed door, totdat het geheel aan de kook komt. Daarna is de Portugese glühwein klaar om te drinken!
  2. Klop zes eierdooiers met 250 gram suiker tot je een stevige massa krijgt. Breng een liter water aan de kook met wat zout. Haal de pan van het vuur als het kookt en voeg 250 ml rode wijn (volgens het originele recept rode vinho verde) en 250 ml moscatel toe. Zet de pan opnieuw op het vuur totdat het geheel kookt. Voeg daarna beetje bij beetje het eiermengsel toe. Breng het geheel aan de kook en haal weer van het vuur af. Voeg dan nog 250 ml port toe. Roer goed door en voeg eventueel naar wens nog suiker toe. Als je de drank later serveert verwarm dan au bain marie. Dien op in kopjes met stukjes brood om lekker te soppen!

Lees ook:De lekkerste sangria
Lees ook:Zelf maken: Bacalhau com Natas
Lees ook:Zelf maken: Rissóis de Camarão
Lees ook:Zelf maken: Toucinho do Céu
Lees ook:Zelf maken: arroz doce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.