Zelf maken: arroz doce

Portugal 093Mijn eerste bezoek aan Portugal bestond uit een roadtrip met een aantal internationale vrienden vanuit Spanje. Onze eerste stop was Covilhã in de Serra da Estrela, waar we warm werden onthaald door de familie van onze Portugese vrienden. Ze waren dolenthousiast over het bezoek van de mensen uit Nederland, België, Oostenrijk en Frankrijk en hoe konden zij dit beter uiten dan door middel van eten? Het resultaat kun je zien op het plaatje hiernaast: een prachtige arroz doce, beschreven met kaneel. 

Arroz doce is één van de meest gegeten desserts in Portugal. Het is in Nederland natuurlijk gewoon bekend als rijstepudding. In het hier volgende recept vind je de basis arroz doce met vanille, maar soms wordt er ook fruit, noten of extra room aan toegevoegd. Je kunt dus naar hartelust improviseren.

Kook 1 liter melk samen met een vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker. Rasp de schil van een citroen en kook de rasp in een laagje water. Voeg aan dit citroenwater 300 gram rijst toe. Voeg als het bijna aan de kook is de melk toe, roer goed door en voeg 300 gram suiker toe. Breng de rijst aan de kook, terwijl je goed blijft roeren. Pas op het brand snel aan! Verdeel daarna over schaaltjes en bestuif met kaneel.

Lees ook:Zelf maken: Bolo de Bolacha
Lees ook:Zelf maken: Bacalhau com Natas
Lees ook:Glühwein op z´n Portugees
Lees ook:Zelf maken: Toucinho do Céu
Lees ook:Zelf maken: Caldo Verde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.