Zelf maken: Caldo Verde

caldo_verdeHoewel oorspronkelijk afkomstig uit de Minho, is de Caldo Verde door de jaren heen uitgegroeid tot één van Portugal´s bekendste nationale gerechten. Koolsoep klinkt nou niet echt bijzonder appetijtelijk, maar je zult merken dat het absoluut verrukkelijk smaakt! Het volgende recept voor een basis uitvoering van de Caldo Verde is zeer eenvoudig te maken. Centraal staat de kool die de Portugezen couve galega noemen. Dit wordt in het Nederlands vertaald naar boerenkool, hoewel ik het idee heb dat het toch net iets anders is. Maar bij gebrek aan de couve galega is boerenkool heel geschikt om te gebruiken.

Zet 1,5 liter water op het vuur met daarin 700 gram geschilde aardappelen, 100 gram gesnipperde ui, 1 hele chouriço worst en 0,5 deciliter olijfolie. Breng het geheel aan de kook. Haal de chouriço uit de pan en pureer de rest. Voeg 400 gram zeer fijngesneden boerenkool toe en laat het geheel zo´n tien minuten koken. Snijd de chouriço in tussentijd in plakjes en voeg toe als de soep klaar is. Bij het opdienen nog afmaken met een scheutje olijfolie.

Bom apetite!

Lees ook:Glühwein op z´n Portugees
Lees ook:Zelf maken: Bacalhau com Natas
Lees ook:Zelf maken: Toucinho do Céu
Lees ook:Zelf maken: Sopa da Pedra (en de legende erachter)
Lees ook:Zelf maken: Petisco de Moelas

Eén reactie op “Zelf maken: Caldo Verde

  1. Andre

    Smaakt inderdaad heel lekker, maar ken dit recept met chourizo die eventjes gebakken is, en gepureerde aardappel. Echt een aanrader.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.