Kurkmobiel tourt door Noord-Amerika

kurkMet de campagne “100% kurk” hopen de gezamenlijke kurkproducenten van Portugal de Noord-Amerikaanse markt te gaan veroveren. Op 1 september jongstleden ging de actie van start door het parkeren van de zogenaamde kurkmobiel op Herald Square  in het hart van New York. Na de Big Apple zal het voertuig nog vijftien andere steden in de Verenigde Staten en Canada aandoen, met als doel de noord-Amerikanen te wijzen op de eindeloze mogelijkheden van kurk.

Noord-Amerika is een interessante markt, omdat er veel wijn wordt geproduceerd en het de grootste afnemer van bouwmaterialen ter wereld is. De “100% Cork” actie legt de nadruk op de duurzaamheid en ecologische voordelen van het gebruik van kurk. De meeste Amerikanen denken dat de boom wordt omgekapt om de kurk te verkrijgen, aldus een woordvoerder van de campagne, dus er is nog een hoop uit te leggen.

Men hoopt met de actie niet alleen de Amerikanen, maar de hele wereld ervan te overtuigen dat het afsluiten van een fles wijn met kurk in plaats van met plastic of aluminium niet alleen beter is voor de kwaliteit van de wijn, maar ook vele malen beter voor het milieu. Mogelijk is het geen gek idee om de kurkmobiel ook een bezoekje aan Europa te laten brengen. Ook hier is een schroefdop op de wijnfles intussen eerder regel dan uitzondering (behalve in Portugal dan).

Wil je de campagne volgen of zelf meer weten over kurk? Je kunt alles volgen via Facebook of Twitter.

Lees ook:De strijd van de traditionele kurk
Lees ook:Wijnfles nu ook leesbaar voor blinden
Lees ook:Sagres brengt bierfles met kurk
Lees ook:Wijn uit een ecologische fles
Lees ook:“Yes we can”-wijn verovert Amerika

2 reacties op “Kurkmobiel tourt door Noord-Amerika

  1. Iberia-at-Home

    Naast het gebruik van kurk voor het afsluiten van flessen, worden er ook hele mooie mode-accessoires gemaakt zoals bijvoorbeeld schoenen, tassen, riemen, portemonnees, paraplu’s etc.

    Op http://www.iberia-at-home.nl zijn al deze producten (afkomstig uit Portugal) te bezichtigen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.