Het festival van de pastinaak of de patrijs

pastinaakPortugal is dol op zijn feiras, de lokale evenementen waar over het algemeen een etenswaar centraal staat. Het lijkt soms wel alsof ze het meest vreemde voedsel verzinnen om maar weer reden te hebben voor een feestje. Neem nou het aanstaande pastinaken festival in Covilhã, of het patrijzen festival in Alcoutim.

De pastinaak zal in weinig Portugese huizen op tafel te vinden zijn, maar in Covilhã hopen ze de oneindige mogelijkheden van de groente te kunnen demonstreren (28 oktober – 1 november). De patrijs, een zeer geliefde vogel onder de Portugese jagers, zal de show stelen in Alcoutim (15-17 oktober). Onder het genot van een hapje patrijs kunnen de festival bezoekers een blik werpen op allerlei materiaal dat van pas komt tijdens de jacht.

Andere interessante feiras voor de komende tijd:
- Honing festival van Penacova (13 en 14 november)
- Kastanje festival van Vinhais (22 tot en met 24 november)
- Gedroogde vruchten festival van Paderne (9 en 10 oktober)

En ook zeker een aanrader: de Feira de Gastronomia de Santarém, van 16 oktober tot en met 1 november, naast de stierenvechtersarena. Dit is het oudste gastronomische festival van Portugal, waar verschillende regio´s van het land hun lokale gerechten laten proeven. En dan te bedenken dat dit eigenlijk nog de rustige tijd van het jaar is als het om feiras gaat.

Lees ook:Festival van de Ontdekkingsreizen in Lagos
Lees ook:Nominaties MTV Europe Music Awards bekend
Lees ook:Boom Festival: spiritualiteit en duurzaamheid
Lees ook:Ana Moura alsnog op tournee door Nederland en België
Lees ook:Pop Up: cultureel festival Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.