Portugezen helpen bij dengue epidemie in Kaapverdië

Aedes_aegypti_during_blood_mealIn de voormalig Portugese kolonie Kaapverdië heerst al sinds augustus een epidemie van de ziekte dengue (of knokkelkoorts). De Portugese organisatie Assistência Médica Internacional heeft een team van specialisten naar de eilandengroep gestuurd om te helpen. In totaal zijn vier artsen en vier verpleegkundigen van het universitaire ziekenhuis in Coimbra naar Kaapverdië gevlogen. Ze namen ook materialen en medicatie mee.

Dengue is een ziekte die ontstaat door de beet van een mug, de Aedes aegypti. Sinds 1 oktober zijn er in Kaapverdië meer dan twaalfduizend gevallen van dengue geconstateerd, waarvan bij 47 personen de hemorragische vorm (waarbij ook bloedingen optreden). Zes mensen zijn overleden aan deze hemorragische dengue. Cidade de Praia is de stad waar de meeste mensen besmet zijn.

In de afgelopen dagen kwamen er per dag rond de duizend nieuwe zieken bij, maar men verwacht nu over het hoogtepunt van de epidemie te zijn. Het blijft echter afhankelijk van het afnemen van de regenbuien, die zorgen voor meer muggen.  In totaal wonen er iets meer dan vierhonderduizend mensen op de Kaapverdische eilanden. Naast Portugal heeft ook Frankrijk gereageerd op de oproep van de Kaap-Verdiaanse overheid om hulp te sturen.

Lees ook:Cesária Évora in Den Haag
Lees ook:Overheid bevestigt 41 doden op Madeira
Lees ook:Vierhonderd kinderen met Mexicaanse griep in dorp met vijf scholen
Lees ook:Spanje en Portugal hebben meeste orgaandonoren ter wereld
Lees ook:Iberische lynx moet terugkeren in Portugal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.