De mooiste uitzichten op Lissabon

Lissabon is volgens de legende gebouwd op zeven heuvels. In theorie zijn het er veel meer, maar hoeveel het er ook zijn, de heuvels bieden op verschillende plaatsen in de stad de meest adembenemende uitzichten. Eén van de leukste kenmerken van Lissabon is dat je voortdurend en vaak onverwacht wordt getrakteerd op verrassende uitkijkjes op de Taag, de oranje daken en de smalle steegjes. Enkele van de mooiste uitkijkpunten vind je in de volgende lijst.

1. Miradouro do Castelo: mijn persoonlijke favoriet, dus ik heb hem bovenaan gezet. Het Castelo de São Jorge in Alfama is sowieso een prachtige locatie en mag je dus niet missen als je naar Lissabon gaat. Behalve dat je vrijwel de hele stad vanaf het kasteel kunt overzien is er ook een Camera Obscura die je de stad van dichterbij, maar toch live laat bekijken.

2. Miradouro das Portas do Sol: als je toch in Alfama bent voor het kasteel van São Jorge kun je net zo goed hier ook een stop maken. Je komt er vaak vanzelf langs, omdat de halte van tram 28 vlakbij is. Het is een terras met prachtig uitzicht op de oude huizen in Alfama, met de Taag op de achtergrond.

3. Miradouro de Santa Luzia: hier krijg je eenzelfde soort uitzicht als bij de nummer 2, maar wat dit uitkijkpunt bijzonder maakt is de bovenste verdieping waar een soort tuin is aangelegd met de mooie 18e eeuwse azulejos en de typische bankjes (zie foto). Ook in Alfama en vlakbij de voorgaande miradouros.

4. Miradouro da Graça: naast de Igreja da Graça in de wijk Graça. Bezoek ook meteen de kerk, want die is de moeite waard.

5. Miradouro da Santa Catarina: in de Bairro Alto, en het leukst is om er met de Elevador da Bica naar toe te gaan. Sla twee keer links af als de tram je naar boven heeft gereden. De Bairro Alto is de wijk met de leukste barretjes, dus misschien is dit uitkijkpunt ook een aanrader voor een mooi nachtelijk uitzicht over de stad.

Lees ook:DJ-middagen op uitkijkpunt in Lissabon
Lees ook:Festas de Lisboa: fado in de tram
Lees ook:Grolsch bouwt feestje in Lissabon
Lees ook:Slapen in een middeleeuws kasteel
Lees ook:Shoppen op de souk van Lissabon

Eén reactie op “De mooiste uitzichten op Lissabon

  1. Janine

    Dit ga ik onthouden :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.