Socrates wint op alle gebied van Ferreira Leite

Onderzoeksbureau Eurosondagem voerde een onderzoek uit naar de steun voor de leiders van Portugal´s twee grootste politieke partijen, de PS (socialisten) en PSD (sociaal-democraten). De socialistische leider en eerste minister José Socrates won op alle mogelijke gebieden van sociaal-democratische kopvrouw Manuela Ferreira Leite. Er is voor haar dus nog een hoop werk te verrichten om haar partij naar de winst te brengen in de parlementaire verkiezingen later dit jaar.

Socrates werd door de onderzochten beschouwd als de beste kandidaat om het land te besturen, degene die het best op de hoogte is van nationale en internationale problemen, de politicus die het meest vastberaden, de beste leider en zelfs het meest arrogant is. Het enige punt waar Socrates niet met grote meerderheid van zijn tegenstandster wint is dat van de betrouwbaarheid. Hoewel hij nog altijd de betere resultaten boekte, zijn de verschillen op dit punt zeer klein.

Ondanks de slechte uitkomst voor Ferreira Leite wordt ze nog steeds door meer van de helft van de ondervraagden gezien als de beste persoon om de PSD aan te voeren. Als er dan toch iemand de concurrentie met Socrates moet aangaan, is ze blijkbaar toch de best optie die de PSD op dit moment heeft.

Bron: www.rr.pt

Lees ook:Sociaal democraten kiezen nieuwe leider
Lees ook:Portugal niet langer in recessie
Lees ook:PDS en CDS-PP bouwen aan nieuwe Portugese regering
Lees ook:Sócrates start kabinetsformatie
Lees ook:Sócrates overleeft vierde motie van wantrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.