Politicus van socialistische partij belaagd op dag van de Arbeid

Een half miljoen mensen in Portugal zijn werkloos en dat dit voor sociale onrust zorgt bleek gisteren bij de vieringen van de Dia do Trabalhador. In zowel de manifestatie van de vakbond UGT als van de CGTP werd het feest verstoord.

De lijsttrekker van de socialistische partij PS in de Europese verkiezingen, Vital Moreira, was één van de genodigden op de manifestatie van de CGTP, maar werd door een woedende mensenmassa weggestuurd. De massa riep woorden als “leugenaar” en “verrader”, gooide water naar hem en schreeuwden dat hij weg moest gaan. De politicus besloot hier uiteindelijk ook gehoor aan te geven. De voorzitter van de vakbond probeerde de massa tot bedaren te brengen en bood zijn excuses aan aan de genodigden van de PS. Dit was voor de PS echter niet voldoende: zij hebben inmiddels hun onvrede geuit over het feit dat de CGTP geen officieel excuus heeft gemaakt aan de partij.

Er waren ook problemen bij de manifestatie van de UGT. Daar moest de tocht gedurende 40 minuten worden stilgelegd in verband met een bommelding. De voorzitter van deze vakbond, João Proença, verklaarde dat er snel een oplossing moet komen voor de economische crisis én de zich ontwikkelende sociale crisis.

Bron: Diário de Notícias

Lees ook:Minimumloon naar 500 euro
Lees ook:Portugal viert 100 jaar Republiek
Lees ook:Portugal op rand van politieke crisis?
Lees ook:Durão Barroso levert cadeaus netjes in
Lees ook:Verzet tegen homohuwelijk gaat door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.