Potugal opent eerste Eco-camping in juni

In Zambujeira do Mar zal komende maand de eerste Portugese Eco-camping openen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het 81 hectare tellende resort. Je kunt kiezen tussen houten chalets, mobile homes of een plaats op de kampeerplaats met je  eigen camper, caravan of tent.

Het hout dat gebruikt werd voor het complex is afkomstig van gecertificeerde bossen, oftewel bossen waar het groeipercentage groter is dan de kap. In het buitenmeubilair en de borden werd gebruikt gemaakt van gerecycled plastic. De verlichting wordt mogelijk gemaakt door energie van zonnepanelen en het water wordt in het hele complex verwarmd door thermische energie. Men beschikt over een eigen afvalwaterzuiveringsinstallatie en alle toiletten zijn voorzien van een dubbel spoelsysteem om water te besparen. Dit zijn slechts enkele van de milieuvriendelijke maatregelen die het Resort hanteert.

De camping beschikt over een waterpark met openluchtbad en overdekt golfbad, een restaurant, een wasserette en een welzijncentrum met sauna, Turks bad, massage, whirlpool en schoonheidssalon. Voor de kinderen is er een groot speelterrein met toestellen, een soort kinderclub en een leerboerderij. In de omgeving vind je prachtige natuur met mooie stranden en het natuurpark Zuidwest Alentejo en Vicentinakust.

Het resort opent in juni, maar je kunt nu al je reservering maken. De uitstekende website is ook in het Nederlands te lezen: www.zmar.eu

Lees ook:Portugal vijfde in gebruik duurzame energie
Lees ook:Portugees gebruikt 109 liter water per dag
Lees ook:Geiten gaan strijd aan met bosbranden
Lees ook:Portugal over enkele jaren zelfvoorzienend in energie
Lees ook:Portugal lanceert nieuw energieproject

Eén reactie op “Potugal opent eerste Eco-camping in juni

  1. Karel&fam.

    Vorig jaar hebben we ook zo’n pareltje ontdekt in Portugal: http://www.quintadorio.nl. Temidden van een prachtig ecologisch gebied, campingterrein bestaat uit vroegere wijnterassen aan de rivier.
    Natuurlijk veel gezwommen, vlot gemaakt, gedobberd, gewandeld, Porto bezocht, omliggende bergdorpen aangedaan tijdens een 4 x 4 tocht.
    Nog meer aanbod op de camping en de regio..maar de dagen vlogen voorbij. Daarom..dit jaar gaan we terug. De prijzen zijn ook héél mooi, zeker in deze tijden! En even goed zoeken bij Ryan air, zonder additionele bagage reizen (handtas van max. 10 kilo p. p. daar redt je het wel makkelijk een week mee.)
    Wie weet tot ziens. ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.