Nederlands stel levend verbrand in Quarteira

Een Nederlands koppel, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, is vanochtend verkoold aangetroffen in hun uitgebrande caravan. De 73-jarige man en 70-jarige vrouw zouden al zes jaren de winter doorbrengen in de Zuid-Portugese kustplaats. Over de oorzaken van de brand verschillen de meningen.

De GNR spreekt van een gaslek, maar de campingeigenaar Joé Luis Chaves spreekt deze theorie tegen. Er was volgens hem niks mis met de gasfles, en de explosie die gehoord werd op de camping zou het knappen van de banden van de caravan zijn geweest. Volgens de campingbaas was het een kaars in de caravan die de brand zou hebben veroorzaakt. Een Britse kennis van het stel, een zekere James, zou deze laatste theorie beamen, want “Peter liet elke nacht een kaarsje branden”.

José Luis Chaves verklaarde verder dat het koppel nog had proberen hulp in te schakelen door de ramen te openen, maar dit verergerde juist de brand.

De camping zou zich goed aan de brandveiligheidsvoorschriften houden. Zo is er een minimale afstand van 200 meter tussen de caravans voorgeschreven om het overslaan van brand tegen te gaan. Dat is in dit geval dan ook niet gebeurd.

De familie van het koppel is inmiddels ingelicht via de Nederlandse ambassade.

Bron: www.diario.iol.pt

Lees ook:Eerste bosbrand seizoen een feit
Lees ook:Potugal opent eerste Eco-camping in juni
Lees ook:Heropening Salazarplein op 25 april zorgt voor protest
Lees ook:Twee meest bijzondere Europese campings in Portugal
Lees ook:Man veroorzaakt bosbranden uit wraak op brandweer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.