Zo maak je de Folar de Páscoa

Als je al een jaartje meeleest op dit blog heb je misschien vorig jaar het artikel over de Folar de Páscoa gelezen. De folar is bij uitstek het gerecht wat op het Portugese paasmenu staat. Op Youtube vond ik het volgende filmpje van de Fábrica Caseiro de Folares de Páscoa, waarin je kunt zien hoe in deze traditionele fabriek in Mirandela de folares worden bereid:

Als je meer wilt lezen over de folar of het recept zelf wilt maken, klik dan hier (in het Engels).

Lees ook:Paastip: Prova do Folar in Guia
Lees ook:Boektip: Portugal Through My Eyes
Lees ook:Zelf maken: Kip Piri Piri
Lees ook:Memoria Media bewaart geschiedenis en cultuur in filmpjes
Lees ook:Maak kennis met de Ovos Moles

Eén reactie op “Zo maak je de Folar de Páscoa

  1. hanneke

    Dat is een totaal andere folar als de folar die ik ken!
    Zoet, en niet hartig?
    Ik vind juist de folar met presunto, choriço, coentros en kaas zo lekker!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.