Valentijnsrecept: Costeletas de Cabrito à Afrodite

Het is bijna 14 februari, dus bijna Valentijnsdag. Wil je jouw geliefde dit jaar met iets anders verrassen dan een bosje rozen of een kaartje, maak dan deze spannende Portugese costeletas de cabrito à Afrodite, oftewel een lustopwekkend stukje vlees! Succes verzekerd ;-)

Leg op vier geiten-koteletten een plak presunto* en een plak mozzarella en bedek elk stapeltje met nog een lamskotelet (je hebt er dus in totaal acht nodig). Zet de stapels vast met een prikker op elke hoek. Maak een mengsel van een eetlepel paneermeel, twee fijn gesneden tenen knoflook en piripiri* naar smaak. Haal de koteletten door dit mengsel, en vervolgens door een losgeklopt ei, en opnieuw door het paneermeelmengsel. Frituur ze daarna in een pan met boter, tot ze aan beide zijden goudgekleurd zijn.

Lekker met aardappeltjes uit de oven. Aardbeien toe en een wijntje erbij en de avond kan niet meer stuk!

* presunto is een portugese gedroogde ham, vergelijkbaar met de spaanse jamón of de italiaanse prosciutto.
* piripiri is een pikant kruid dat je soms in flesjes kunt vinden. Je kunt een eigen mix maken met olie, cayennepeper, chilipeper en zout

Lees ook:Zelf maken: Bacalhau com Natas
Lees ook:Zelf maken: Francesinha
Lees ook:Zelf maken: Camarão com Cerveja
Lees ook:Zelf maken: Mousse de Chocolate
Lees ook:Zelf maken: Toucinho do Céu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.