Socrates behoudt ondanks kritiek koppositie

Gisteren is de huidige eerste minister José Socrates door zijn partijleden voor de derde maal gekozen tot kopman van de socialisten. Met 96,34% van de stemmen was hij de overtuigende winnaar.Socrates bedankt de partijleden voor het vertrouwen, maar critici geven aan dat zijn winst slechts te danken is aan het ontbreken van een alternatief. Socrates was namelijk de enige kandidaat voor het leiderschap. Dit zou vele kiezers ertoe hebben gebracht helemaal geen stem uit te brengen.

Eén van de kritieken die Portugals eerste minister vanuit zijn eigen partij krijgt is dat hij zich teveel zou inlaten met Centrum-Rechts, daarmee de socialistische waarden uit het oog verliezend.

Socrates ligt de laatste tijd volop onder vuur, onder meer door het zogenaamde Freeport schandaal, waarbij hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij het onrechtmatig afgeven van een licentie aan het Britse winkelbedrijf. Dit schandaal kwam op een zeer ongunstig tijdstip, aangezien 2009 een belangrijk verkiezingsjaar is. In juni vinden de verkiezingen voor het Europees parlement plaats, en enkele maanden later de parlementaire-,  en gemeenteverkiezingen.

Bron: www.jn.sapo.pt

Lees ook:Minister treedt af na maken van beledigend gebaar
Lees ook:Socrates wint op alle gebied van Ferreira Leite
Lees ook:Verkiezingsdebatten van start gegaan
Lees ook:De nieuwe Portugese regering
Lees ook:Acht nieuwe gezichten in Portugese regering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.