Zelf maken: Pastéis de Nata

De allerlekkerste pasteis de nata zijn natuurlijk de beroemde Pastéis de Belém. Helaas kan ik niemand helpen aan dit recept, want het is een geheim van de monniken uit het Mosteiro dos Jerónimos. Maar bij gebrek aan de echte zou je met dit recept genoegen kunnen nemen:

Verwarm de oven voor op 200º.
Vul de vormen van een muffin pan met bladerdeeg.
Voor de vulling meng je 275 gram suiker, 10 eierdooiers, 5 dl slagroom en 1 theelepel vanillepoeder. Laat het geheel al roerend dik worden door het au bain marie te verwarmen. Laat de vulling afkoelen en verdeel over het bladerdeeg in de vormen. Laat ze 15-20 minuten in de oven staan. Ze zijn klaar als je er een tandenstoker insteekt die daardoor niet nat wordt. Bestuif de pastéis met kaneel en/of poedersuiker.

Lees ook:Zelf maken: Toucinho do Céu
Lees ook:Glühwein op z´n Portugees
Lees ook:Zelf maken: Rissóis de Camarão
Lees ook:Zelf maken: Lombo de Porco com Castanhas
Lees ook:Zelf maken: Cabrito Assado

3 reacties op “Zelf maken: Pastéis de Nata

  1. Marc

    Hoeveel vormen heb je nodig bij de aangegeven ingredienten?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Willeke Koerhuis

      Je zult er een stuk of 20 pastéis uit moeten kunnen halen, dus een 5×4 muffin pan zou ideaal zijn

        /   Beantwoorden  / 
  2. miguelfernandes

    Tegenwoordig kun iedereen lekker geniet van het lekkerste “Pastel de Nata” ook in Nederland bij de portugees winkel in Helmond,op zaterdag vanaf 11 uur altijd lekker en verse pastel de nata… mierloseweg 309 a HELMOND Openingstijd: maandag: gesloten, van dindsdag t/m vrijdag van 16.00 tot 20.00, zaterdag van 10.00 tot 18.00.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.